Hirdetés

Cikk:

 

A törzsadatok menüpontnál a „cikk” kiválasztása esetén az alábbi ablak jelenik meg, melyben különböző feltételek megadásával kereshetünk az adatok között, új cikket vihetünk fel, a már meglévőket módosíthatjuk, meghatározhatjuk a kiszerelését illetve a cikkekhez tulajdonságokat rendelhetünk.

 

Új cikk felvitele:

Az „Új” menüpont vagy az F5 billentyű kiválasztása esetén új cikket tudunk felvinni.

 

A kitöltött adatokat a „Rögzít” menüpont vagy az F4 billentyű kiválasztása esetén elmenthetjük, „Mégsem” menüpont vagy „ESC” billentyű kiválasztása esetén az ablakból kiléphetünk. A mennyiségi egység, jegyzék, csoport mellett található  ikonra kattintva új adatot lehet felvinni, illetve a meg lévőt módosítani.

 

Cikk tulajdonságok:

 

A törzsadatoknál felvitt tulajdonságokat a cikkekhez lehet rendelni. Ennek a beállításnak azért van jelentősége, mert különböző kereséseket lehet végezni a megadott tulajdonságok alapján.

 

A cikk tulajdonságának beállításához legelőször ki kell választani a cikket, ezután a tulajdonságok közül ki kell választani azokat, amelyeket hozzá szeretnénk rendelni. A „Rögzít” menüpont kiválasztásával elmentjük a cikkhez rendelt tulajdonságokat.

 

Cikk adatainak módosítása:

 

A „Módosítás” menüpont vagy az F6 billentyű kiválasztása esetén a már meglévő cikk adatait tudjuk módosítani.

Az adatokat egyszerűen átírhatjuk, a „Rögzít” menüpont vagy F4 billentyű kiválasztásával a módosítást elmenthetjük.

Arra figyelni kell, ha egy cikket módosítunk, az visszamenőlegesen is módosul, azért mert a bizonylaton csak egy hivatkozás van a cikkek bizonyos adatihoz pl. a nevéhez.

 

Cikklista nyomtatása:

 

A cikkeknél beállított szűrési feltételek beállításával az adatokat ki lehet nyomtatni. Legelőször a cikkeknél kell a szűrési feltételeket beállítani, utána a „lista nyomtatás” menüpont kiválasztásával a legördülő menüből kiválasztjuk, hogy milyen listát szeretnénk készíteni. Egyszerű lista, lista tulajdonságokkal, vagy excel táblában is lekérhetjük az adatokat.

 

Partner

 

A partnerek menüpont kiválasztásával megjelenik a partnerek ablak:

 

A partnereknél új partnert lehet felvinni, a már meglévő partner adatait lehet módosítani, illetve „nem használt”-tá tenni. A partnerekhez tulajdonságokat és telephelyeket (boltokat) rendelhetünk, továbbá a telephelyekhez is megadhatunk különböző tulajdonságokat.