Kontroll


A CégKontroll program részei: Dolgozók adatai és jogosultságok

Bejelentkezés után a Kontroll fő ablakát látjuk, ahol látszik a dolgozó neve, mint operátor. Új dolgozót felvinni, vagy dolgozók adatait módosítani a Törzsadatok/Dolgozó menüpont alatt lehet.

Hirdetés

Ha kitöltjük a Név, belépési név és a beosztást, valamint kipipáljuk a felhasználó kockát, majd kiválasztjuk az Új (F5) gombot, létrejön az új felhasználó, aki ettől kezdve az alapjelszóval beléphet a rendszerbe.

A dolgozó adatainak módosításához kattintson az alsó táblázatban a dolgozóra, majd módosítsuk a megfelelő sort. Ha ezután kiválasztjuk a Módosítás(F6) menüpontot, módosul a dolgozó megfelelő adata.

Ha egy dolgozót nem jelölünk ki felhasználónak, a rendszer nem engedi bejelentkezni. A gépkocsivezetőként jelölt felhasználóhoz lehet járatot rendelni, a jelölésnek más szerepe nincs.

 

Hozzáférési jogosultságok

Ha egy felhasználót regisztrálunk, még nem biztos, hogy minden tevékenységet végezhet a programban.

A felhasználók hozzáférését a Beállítások/jogosultságok menüpontban szabályozhatjuk. Ha ugyanolyan jogot akarunk adni az új dolgozónak, mint egy meglévőnek, akkor a jogok másolása menüpontot használjuk.

 

Miért van szükség a jogosultságok használatára? :

-        Egy dolgozó csak a munkájához szükséges információkkal találkozzon

-        Nem szeretnénk, hogy egy dolgozó tévedésből olyan funkciókat indítson el a rendszerben, mely nem tartozik a munkájához, és így helytelen működést eredményez

 

Hozzáférési jogokkal kapcsolatos dolog még a raktárak és a pénztárak használatának engedélyezése. Ezt a Törzsadatok/Raktár és a Törzsadatok/Pénztár menüpontban végezhetjük el. Hasonló a technikával módosítható a raktárokhoz való hozzáférés is!