Kontroll


A CégKontroll program részei: Dolgozók bejelentkezése a CégKontroll programba

A CégKontroll program a bejelentkezéskor vár néhány adatot:

Hirdetés

Az adatforrás az adatokat tároló számítógép neve. Ezt a számítógépet szokás Servernek, vagy Szervernek, időnként kiszolgálónak, esetleg központi gépnek nevezni. Telephelyenként általában csak egy ilyen használnak. Ez a gép tartalmazza a CégKontroll-ban kezelt összes adatot, mint például a partnerek, a boltok, a cikkek adatai, stb. Ennek a központ gépnek mindenképpen működnie kell, különben egyetlen más gépen sem lehetséges a CégKontroll használata. Ha éppen ezen a gépen szeretnénk a CégKontroll programot használni, akkor a gép neve helyettesíthető a (local) kifejezéssel.

A Bejelentkezés ablakban kell megadni annak a felhasználónak a nevét, aki éppen dogozni akar a rendszerben. Ez az SQL felhasználó megadása, ahol meg kell adni a felhasználó nevét és a jelszavát. A rendszer minden bizonylathoz rögzíti a készítője nevét, vagyis az itt megadott nevet. A CégKontroll telepítése után a regisztráció során megadott névvel és jelszóval lehet belépni.

Ezután célszerű minden dolgozónak létrehozni saját bejelentkezési nevét és azt jelszóval védeni. Ha ezt megtesszük, akkor a rendszer képes azonosítani a dolgozókat, nyilvántartja azok munkáját, és képes szabályozni azt, ki mit használhat a CégKontroll-ból!

Mivel a CégKontroll használatakor több adatbázis is használható egyszerre (pl. 2010, 2011. évi), bejelentkezéskor ki kell választani azt, amelyikben dolgozni akarunk. Egyszerre csak egy adatbázissal dolgozhatunk általában, bár van mód lekérdezéseket listázni egyszerre több adatbázisból (több adatbázisos lekérdezés).

Ha minden adatot megfelelően megadtunk a bejelentkező ablakon, a BELÉP gomb segítségével beléphetünk. Sikeres bejelentkezés esetén a CégKontroll fő ablakát látjuk, míg sikertelen bejelentkezés esetén hibaüzenetet kapunk.